Ons nieuwe merk DISPENDIX: innovatieve liquid handling
Case Study | EU-OPENSCREEN

Eenvoudige integratie in bestaande robotsystemen

Maak kennis met EU Openscreen

EU Openscreen is een toonaangevend European Research Infrastructure Consortium (ERIC) dat zich toelegt op het bevorderen van chemische biologie en het ontdekken van geneesmiddelen in een vroeg stadium. Als organisatie zonder winstoogmerk biedt EU Openscreen uitgebreide ondersteuning voor de ontwikkeling van chemische hulpmiddelen, van assay-ontwikkeling en high-throughput screening tot de optimalisatie van veelbelovende verbindingen.

Met een uitgebreide, gedeelde bibliotheek van samenstellingen die bekend staat als de European Chemical Biology Library (ECBL), die meer dan 100.000 samenstellingen bevat, fungeert EU Openscreen als een vitale bron voor onderzoekers in heel Europa. Het consortium beheert ook een open database en werkt samen met meer dan 30 faciliteiten voor high-throughput screening en chemie in acht verschillende Europese landen. Dankzij deze samenwerkingsverbanden hebben wetenschappers toegang tot geavanceerde technologieƫn en middelen om hun onderzoek vooruit te helpen.

Toegewijd aan het verbeteren van de wetenschappelijke innovatie en het economisch concurrentievermogen van Europa, draagt EU Openscreen niet alleen bij aan de vooruitgang van de volksgezondheid, maar wil het ook innovatie stimuleren door nieuwe start-ups in het veld te stimuleren.

De uitdaging voor EU-OPENSCREEN

EU-OPENSCREEN stond voor de uitdaging om grote hoeveelheden chemische verbindingen die door chemici uit heel Europa werden verzonden, efficiƫnt te beheren en op te slaan. Ze hadden een betrouwbare en ruimtebesparende oplossing nodig om hun processen te stroomlijnen binnen hun bestaande Hamilton robot vloeistofbehandelingssysteem.

De oplossing?

EU-OPENSCREEN koos voor de Micronic monsteropslagbuizen van NBS Scientific vanwege hun innovatieve ontwerp en compatibiliteit. Ze gebruikten 6 ml Micronic monsterbuizen in een 24-well formaat, die naadloos integreerden in hun Hamilton robot vloeistofbehandelaar. Deze integratie zorgde voor een efficiƫnte behandeling, opslag en verwerking van chemische samenstellingen.

Implementatie

  • Integratie met robotsystemen: EU-OPENSCREEN integreerde de Micronic-buisjes in hun Hamilton-robot voor vloeistofverwerking, waardoor chemici uit heel Europa hun verbindingen met behulp van deze buisjes kunnen verzenden.
  • Opslag en sorteren: De Micronic-buisjes worden, eenmaal gevuld met verbindingen, gesorteerd en efficiĆ«nt opgeslagen. De ingebouwde decapper op het robotsysteem decapt de buisjes als dat nodig is.
  • Verwerking: De robotarm plaatst de rekken in de vloeistofbehandelaar, waar de buisjes gevuld worden met het vereiste volume solvent. De buisjes worden dan opnieuw afgedekt en verwerkt in de ingebouwde shaker, zodat de verbindingen en vloeistoffen grondig gemengd worden.

Laatste stappen: Na de laatste decapping brengt de pipetteerrobot de mengsels over in kleinere buisjes of deep well platen, afhankelijk van de vereisten. Deze uiteindelijke mengsels worden vervolgens toegevoegd aan een database, waardoor ze binnen een transparant kader toegankelijk zijn voor andere onderzoekers.

Resultaten

Het gebruik van Micronic-buisjes voor monsteropslag leverde EU-OPENSCREEN verschillende belangrijke voordelen op:

  • Ruimte-efficiĆ«ntie: Het 24-wells formaat maakte een compactere en beter georganiseerde opslagoplossing mogelijk, waardoor kostbare ruimte in hun laboratorium werd bespaard.
  • Operationele efficiĆ«ntie: De integratie met de Hamilton vloeistofrobot stroomlijnt de behandeling en verwerking van samenstellingen, vermindert handmatige interventie en verbetert de nauwkeurigheid.
  • Verbeterde samenwerking: De gecentraliseerde database van eindmengsels vergemakkelijkte de toegang voor onderzoekers en bevorderde samenwerking en innovatie in heel Europa.

Conclusie

EU-OPENSCREEN’s succesvolle integratie van Micronic monsteropslagbuizen geleverd door NBS Scientific benadrukt de kwaliteit, veelzijdigheid en compatibiliteit van het product met geavanceerde robotsystemen. Deze samenwerking verbeterde niet alleen de operationele efficiĆ«ntie van EU-OPENSCREEN, maar droeg ook bij aan hun missie om chemische biologie en de ontdekking van nieuwe medicijnen te bevorderen.

Neem contact op

Wilt u de kwaliteit en veelzijdigheid van Micronic labware zelf ervaren? Vraag een gratis monster aan bij NBS Scientific en ontdek hoe onze innovatieve oplossingen uw laboratorium ten goede kunnen komen. Ons team staat klaar om u te helpen met eventuele vragen en u de ondersteuning te bieden die u nodig heeft.

Uw inzichten zijn belangrijk voor ons

Wij waarderen uw ervaring en uw feedback. Uw succesverhalen en inzichten zijn van onschatbare waarde voor ons bij ons streven naar voortdurende verbetering van onze producten en diensten. Als onze producten een positieve impact hebben gehad op uw onderzoeksinspanningen of bedrijf, nodigen we u uit om uw verhaal met ons te delen. Of het nu gaat om een korte recensie of een gedetailleerde samenwerking in de vorm van een case study, uw feedback helpt ons uw behoeften beter te begrijpen en verbetert ons vermogen om aan uw onderzoeksbehoeften te voldoen.

Laat uw stem horen en draag bij aan de innovatie en verbetering van ons portfolio.

Deel hier je inzichten