NBS Scientific zorgt voor de bijen

De bijenpopulatie is de laatste jaren sterk afgenomen en in sommige gebieden volledig verdwenen. In Frankrijk bijvoorbeeld verdwijnt elk jaar bijna 30% van de bijenpopulatie. Daar zijn verschillende redenen voor, bijvoorbeeld vermindering van de voedselbronnen, klimaatverandering of nieuwe roofdieren. Bijen leveren een enorme bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedselgewassen.

Een van de waarden van NBS Scientific is Duurzaamheid; De wens om bij te dragen aan een betere wereld. In dit geval vertalen we dit naar de ambitie om een bijdrage te leveren aan de bescherming van bijen en de ontwikkeling van kolonies. We sponsoren een bijenkorf en delen dit jaar een klein envelopje uit met zomerbloemenzaden.

Hier kunt u meer lezen over onze duurzaamheidsinspanningen. Voor het aanvragen van wat zomerzaden kunt u contact met ons opnemen.