Een uitbreiding en groene upgrade van ons bedrijfspand

Hoe wij ons pand geheel groen maken

Het NBS Scientific hoofdkantoor zit midden in een verbouwing. Er wordt meer kantoorruimte gecreëerd en ook het magazijn is vernieuwd om onze klanten in Europa op een nog snellere wijze te kunnen leveren. Naast de uitbreiding en verbouwing maken wij ons vernieuwde pand ook groen. En nee, niet met verf, maar op het gebied van duurzaamheid natuurlijk. Duurzaamheid is namelijk één van onze kernwaarden. Bij de vernieuwing van het pand was dit dan ook een heel belangrijke focus. Wilt u weten welke stappen wij al ondernomen hebben? Kijk hieronder mee. We zullen deze pagina regelmatig updaten met nieuwe ontwikkelingen. Hou dus onze Linked-in en Twitter goed in de gaten voor bedrijfsupdates.

Groene sanitair voorziening

De groene verbouwing van ons hoofdkantoor schiet al aardig op! Op verschillende plekken worden duurzame oplossingen geïmplementeerd. Zo ook bij onze sanitaire voorzieningen. Het geïnstalleerde duurzame sanitair concept levert, ten opzichte van andere sanitaire voorzieningen, een tal van voordelen op. We besparen hiermee namelijk tot 53% op zeepverbruik en tot 30% op waterverbruik door gebruik te maken van zeepschuim. Tevens verbruiken we tot 48% minder COen tot 79% minder afval dankzij het gebruik van een roterend handdoeksysteem, waarbij de handdoeken zijn gemaakt van bio-katoen. Ook is ons toiletpapier is 100% gerecycled, FSC en EU Ecolabel gecertificeerd.

online interior design

Duurzaam koelen en verwarmen

Op het gebied van koelen en verwarmen heeft NBS Scientific gekozen voor een warmtepompsysteem en daarmee voor een duurzame toekomst. Met de warmtepomp kunnen wij ons bedrijf nu duurzaam koelen en verwarmen door gebruik te maken van energie uit de buitenlucht. Dit is niet alleen een energiezuinige oplossing, maar het bespaart ook kosten. Hoe dit duurzame proces werkt en welke technologie hieraan bijdraagt leggen we u graag uit.

Verwarmen met een warmtepomp gebeurt op een energiezuinige en milieuvriendelijke wijze. Tijdens het verwarmen onttrekt de warmtepomp energie uit onze buitenlucht. Maar voordat deze energie ook daadwerkelijk als warmte kan worden gebruikt, moet het in het buitendeel opgepompt worden naar een bruikbaar verwarmingsniveau. Hiervoor is elektrische energie nodig. Dit is ongeveer 25% van het totale geleverde verwarmingsvermogen. Een warmtepomp betekent dus een flinke besparing op energiekosten. Deze zeer efficiënte manier van verwarmen zorgt voor hoge rendementen: rendementen van 400% zijn geen uitzondering. Hiermee is het gebruik van een warmtepomp vele malen efficiënter dan die van een traditionele gasgestookte cv-ketel. In goed geïsoleerde gebouwen kan het gebruik van een warmtepomp als basisverwarming het gasverwarmingstoestel zelfs overbodig maken.

De meeste klimaatsystemen zijn voorzien van de innovatieve, modulerende invertertechnologie. Hiermee past het systeem haar werking zelfstandig aan de omstandigheden aan. Als de gewenste temperatuur is bereikt, dan behoudt het systeem deze door op een laag niveau te opereren. Hierbij wordt het energieverbruik op een laag pitje onderhouden. Als de temperatuur verder afwijkt van de gewenste waarde, dan zal het systeem automatisch meer capaciteit leveren en op het hoogst mogelijke niveau werken. Dit resulteert in 15% sneller koelen en 50% sneller verwarmen. Van deze schommelingen in temperatuur wordt niets gemerkt. NBS Scientific kan op deze manier constant genieten van een optimaal comfort met minimale energiekosten.

LED verlichting met sensoren

De binnen- en buitenverlichting bij NBS Scientific is aanpast naar LED verlichting. LED verlichting gebruikt in vergelijk met alle andere soorten lampen het minste energie (tot wel 90%). Ook geven ze de minste warmte af en gaan ze veel langer mee. Daarnaast werkt de verlichting bij NBS Scientific in ruimtes waar wordt gewerkt op presentiesensoren en in nevenruimtes op bewegingssensoren. Zo branden er nergens onnodig lampen.

Wij hopen met onze duurzame verbouwing ook anderen te inspireren. Natuurlijk leren wij ook nog graag van anderen. Kent u nog andere duurzame slimme oplossingen of wilt u uw succesverhaal met ons delen? Of heeft u vragen over onze verbouwing? Mail ons dan via info@nbsscientific.nl.