NBS Scientific maakt gebruikt van 100% groene stroom!

Sinds vorig jaar maakt het hoofdkantoor van NBS Scientific in Almere, Nederland gebruik van 100% Europese windenergie. Bij de opwekking van deze energie worden geen milieubelastende fossiele brandstoffen gebruikt en komen er ook geen vervuilende stoffen vrij. Dit betekent dat elke werkdag waarbij er energie wordt gebruikt op kantoor, dit geheel op groene wijze gebeurt. Bij NBS Scientific denken wij bij alles wat we doen na over duurzaamheid. Zo werkt onze energiezuinige LED-verlichting op kantoor automatisch, waardoor deze nooit onnodig blijft branden. Verder maken wij gebruik van het Ecoilet concept, een duurzaam WC-concept. Hierbij is er sprake van 53% minder zeepverbruik en 30% minder waterverbruik door het gebruik van zeepschuim, tot 48% minder CO2-uitstoot en tot 79% minder afval dankzij Blaue Engel gecertificeerd bio-katoen en 100% gerecycled, FSC en EU Ecolabel gecertificeerd toiletpapier. Daarnaast nemen wij regelmatig deel aan duurzame initiatieven/goede doelen, zoals het planten van bomen in ruil voor het krijgen van een fruitbox op het werk.

NBS Scientific voorkomt door middel van het gebruiken van 100% windenergie veel luchtvervuiling. Hadden we nog gebruikt gemaakt van conventionele elektriciteit, dan zouden bij ons verbruik in totaal 1112 bomen moeten zijn geplant om de CO2-uitstoot te compenseren. Als beloning voor deze duurzame overstap hebben wij een Groencertificaat van Engie ontvangen. Hierin is zwart op wit vastgelegd dat wij bijdragen aan een duurzamere en schonere wereld.