NBS Scientific behaalt ISO 14001 certificering

Een toewijding aan duurzaamheid

NBS Scientific kondigt met trots een belangrijke mijlpaal aan: het behalen van de ISO 14001 certificering. Deze prestatie benadrukt onze toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat houdt de ISO 14001 certificering in?

ISO 14001 is een internationaal erkende norm die de vereisten specificeert voor een Environmental Management System (EMS). Deze certificering stelt organisaties, zoals NBS Scientific, in staat om systematisch hun milieuprestaties te identificeren, beheren, monitoren en verbeteren.

 

Het belang van ISO 14001 voor NBS Scientific

In de snel veranderende wereld van life sciences is milieuduurzaamheid een steeds belangrijkere prioriteit. Bij NBS Scientific erkennen we de essentiële rol van het verminderen van onze ecologische voetafdruk. De ISO 14001 certificering is niet alleen maar een formele prestatie en certificering—het weerspiegelt een toewijding en de gezamenlijke inspanningen van ons hele team om een duurzame toekomst te bevorderen. Duurzaamheid is een van onze kernwaarden en deze certificering is een mijlpaal waar we ongelooflijk trots op zijn.

 

Onze duurzaamheidsinspanningen

De afgelopen jaren hebben wij aanzienlijke middelen ingezet om onze uitstoot te minimaliseren en CO2-neutraliteit te bereiken. Door onze CO2-uitstoot in kaart te brengen en strategische reductiemaatregelen te implementeren, hebben we de resterende uitstoot gecompenseerd door herbebossingsprojecten met Trees for All. Ons hoofdkantoor in Nederland wordt volledig aangedreven door Europese windenergie, wat onze inzet voor hernieuwbare energiebronnen versterkt. Daarnaast steunen we actief lokale organisaties, met als doel bredere milieu-inspanningen te stimuleren en te bevorderen.

 

Vooruitkijken

Onze inspanningen omtrent milieuduurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid gaan verder dan het verkrijgen van de ISO 14001 certificering. Bij NBS Scientific is het niet alleen ons doel om aan duurzame normen te voldoen, maar ook om samen met onze leveranciers onze klanten te voorzien van duurzamere producten en innovaties. We zijn toegewijd aan het continu verbeteren van de impact die wij en onze klanten hebben op het milieu en het bevorderen van een groenere planeet.

 

 

Meer weten over onze duurzaamheidsinitiatieven

Benieuwd naar onze duurzaamheidsinspanningen? Bekijk onze blogs over duurzaamheid om meer te weten te komen over onze initiatieven.