Ontwikkeling van kankeronderzoek met MGs

Er worden voortdurend nieuwe stappen gezet in de zoektocht naar effectieve medicijnen tegen kanker. Huidig onderzoek focust zich onder andere op MGs, oftewel Molecular Glues. Deze MGs richten zich op specifieke eiwitten die gerelateerd zijn aan kanker en breken deze af. Wetenschappers werken constant om diverse MGs te testen op hun effectiviteit tegen kankercellen. In de afgelopen jaren zijn er al verschillende MGs ontdekt die bepaalde kankercellen kunnen afbreken, wat een grote en baanbrekende stap in de juiste richting is.

Door deze grote stappen hebben MGs een essentiële rol gekregen binnen het onderzoek naar de bestrijding van kanker. Een groot voordeel van MGs ten opzichte van andere methodes is de molecuulgrootte. Vergeleken met andere methoden bestaat MGs uit kleinere moleculen. Dit maakt het ontwerp van MGs vaak eenvoudiger en bestaan ze uit minder moleculen. Hierdoor hebben ze bijvoorbeeld een grotere kans om goed door het lichaam te worden opgenomen. Helaas is het onderzoek naar MGs op het moment tijdrovend en minder gestructureerd in vergelijking met andere onderzoeken.

Dispendix hoopt hier verandering in te brengen door het aanbieden van een innovatieve liquid handler: de I.DOT. De I.DOT is ontworpen om tijdrovende en herhalende taken in het laboratorium te minimaliseren. Dit stelt onderzoekers in staat het onderzoek naar MGs te versnellen. Door het revolutionaire ontwerp van de I.DOT kan er gedispenseerd worden met volumes zo klein als 2.5 nL. Dit maakt het apparaat erg geschikt voor onderzoek naar MGs. Daarnaast kunnen onderzoekers hierdoor hun sample kit zodanig verkleinen dat hier veel kosten mee bespaard kunnen worden. Dankzij de gepatenteerde ‘Drop Detection’ technologie vindt er constant monitoring plaats van de gedispenseerde druppels. Dit zorgt voor een hoge nauwkeurigheid op lage volumes!