Ons nieuwe merk DISPENDIX: innovatieve liquid handling
Liquid Handlers

Automatische machines voor uw liquid handling

Moderne en innovatieve oplossingen van Dispendix

Bekijk op deze pagina de moderne oplossingen van Dispendix. Dispendix is een fabrikant die next-generation liquid handling oplossingen maakt. Het parardepaardje is een uiterst precieze automatische doseermachine, welke vloeistoffen kan doseren in microplaten in nanoliters, binnen een zeer kort tijdsbestek. Dit maakt de I.DOT geschikt voor veel aspecten van de life-science.

Niet alleen is het apparaat vooruitstrevend in resultaat, ook de bediening en algehele form-factor is liquid handling anno 2023. Op een groot touch-scherm aan de voorkant van de unit (dat ook met een muis te bedienen is) kunt u elke mogelijke instelling configureren middels duidelijke en overzichtelijke software. Het apparaat functioneert snel en ligt prettig op het netvlies dankzij het moderne design.

Andere voordelen

De dosering door de I.DOT vindt plaats in een gesloten omgeving, waardoor (kruis)besmetting niet kan plaatsvinden. Menselijke fouten worden geëlimineerd, RSI-blessures voorkomen en het gebruik van plastic verminderd. Dit komt omdat u kunt besparen op het gebruiken van pipetpunten. De I.DOT van Dispendix stelt u in staat te werken met een precisie en intuïtiviteit die u nog niet eerder hebt ervaren.

De gepatenteerde ‘drop-detection’ technologie stelt u in staat precies op de hoogte te zijn van uw doseringen, omdat het apparaat exact meet hoeveel druppels van een bepaalde grootte gedoseerd zijn. Dit maakt de I.DOT geschikt voor taken als compound dispensing, assay development, genomics en proteomics en cell dispensing. De druppels in de grootte van nanoliters maken bewerkingen mogelijk in de omgeving van genbewerking(sequencing).

Dispensing plates

De I.DOT maakt gebruik van dispensing plates om de juiste druppelgrootte te bereiken. Deze platen van polypropyleen in 96 of 384 well format zijn geschikt voor volumes van 8 tot 80.000 nL, en sommige zelfs voor 4 nL. Elke plaat beschikt over een dead volume van minder dan 1 microliter. Een van de sterke punten van de dispensing plates is het doseren van levende cellen. Echter is het doseren van talloze andere oplossingen mogelijk, waaronder waterige oplossingen die zouten en andere ingrediënten bevatten, reagentia die worden gebruikt voor qPCR-assays, DMSO tot 100%, Matrigel en vele andere vloeistoffen die gewoonlijk in laboratoria worden gebruikt. De doseerplaten zijn ook geschikt voor oplosmiddelen zoals methanol en acetonitril.

Maak een account aan!

Profiteer van de voordelen voor onze klanten.

Maak vandaag nog een account aan om productdetails te bekijken en online te winkelen. Klik op de onderstaande knop en vul het formulier in om te beginnen.

Maak een account aan