Top tips: Hoe maak ik mijn Luminometer schoon?

Het schoonhouden van uw apparatuur is essentieel voor een efficiënte en nauwkeurige werking. Om kruisbesmetting te voorkomen en te zorgen voor nauwkeurige resultaten, is het van belang dat u uw Lu-mini goed reinigt. Houdt hem dus in topvorm en bekijk hieronder de 6 eenvoudige stappen voor een effectieve reiniging van uw Luminometer.

Wat heb je nodig?

  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Vochtige doek
  • Lang wattenstaafje
  • Ontsmettingsmiddel

Hoe maak je je Lu-mini schoon?

  1. Koppel het USB-snoer los van uw Lu-mini, voordat u ermee aan de slag gaat.
  2. Zorg ervoor dat u geschikte beschermingsmiddelen draagt en maak de buitenkant van de Lu-mini schoon met een vochtige doek of wattenstaafje, gedrenkt in ontsmettingsmiddel. Zorg ervoor dat beide niet te nat zijn.
  3. Reinig het gebied rond het LCD touch-screen. Let erop dat u niet teveel vocht of vuil in de randopening drukt.
  4. Reinig nu de binnenkant van het deksel, waarbij u er vooral op moet letten dat u de zwarte coating niet wegwrijft.
  5. Indien nodig, kunt u het gedeelte reinigen waar het monster in hoort. Dit kan door middel van een vochtig wattenstaafje. Zorg ervoor dat u niets anders in de holte duwt, dit kan vast komen te zitten en hierdoor kan het apparaat beschadigd raken.
  6. Zorg er na het reinigen voor dat het apparaat weer goed droog is voordat u het apparaat weer op het netsnoer aansluit.

 

lu-mini-links-view

Bent u geïnteresseerd in de werking van de Lu-mini? Bekijk hem dan hier.