Ons nieuwe merk DISPENDIX: innovatieve liquid handling
Microplaten sealen

Met heat sealers en microplate sealers

Een intuïtieve manier om microplaten af te dichten

Tegenwoordig bestaan er steeds intuïtievere manieren om deepwell platen of microplaten af te sluiten. Uiteraard is dit mogelijk met speciale folies, welke er in talloze formaten en varianten zijn, maar tegenwoordig is het ook mogelijk middels een heat sealer (microplate sealer) een film te plaatsen over plates heen. Dit gebeurt door middel van een speciaal apparaat welke met hitte de film stevig op de plates plakt.

Met een compact ontwerp, en een ergonomisch design, bedoeld om RSI-klachten te voorkomen, is de heat sealer in staat uw werkproces drastisch te versnellen. Wij bieden twee varianten van de heat sealer aan, beide van het merk Vitl. Bij de Vitl MicroTS Microplate Heat Sealer is de temperatuur fixed, terwijl bij de Vitl VTS Variable Temperature Sealer u de temperatuur in stappen van 1 graad kunt aanpassen in het bereik van 125 tot 200 °C. Beide microplate sealers warmen snel op tot bedrijfstemperatuur, en zorgen voor een eenmalige, gelijkmatige afdichting.

Heat sealing foils

Uiteraard bieden wij tevens verschillende soorten Vitl Heat Sealing Foils aan, voor verschillende soorten platen. Elke foil heeft een eigen kleurcode, en is geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen, zoals voor microplates van polypropyleen en polyethyleen, voor water thermal cyclers, voor hoge temperaturen, lage temperaturen en PCR. Daarnaast zijn de foils geschikt voor sample opslag op de lange termijn, kunt u sommige doorboren en zijn ze oplosmiddelbestendig. De afmetingen van de foils bedragen 125 bij 80 mm. Na afloop is zo een seal eenvoudig los te trekken, wat nog eens het grote gebruiksgemak onderstreept.

8 different colours of capclusters being held

Maak een account aan!

Profiteer van de voordelen voor onze klanten.

Maak vandaag nog een account aan om productdetails te bekijken en online te winkelen. Klik op de onderstaande knop en vul het formulier in om te beginnen.

Maak een account aan