Ontdek DISPENDIX: innovatieve liquid handling

NBS Scientific is verheugd een nieuw merk aan het portfolio toe te voegen: Dispendix. Dispendix is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor liquid handling voor de life-science industrie. Een van hun belangrijkste producten, de I.DOT liquid handler, is nu verkrijgbaar via NBS Scientific.

Liquid handling is een essentieel proces in veel wetenschappelijke toepassingen, waaronder geneesmiddelenonderzoek, genomica en proteomica. Nauwkeurige en precieze liquid handling is cruciaal voor het verkrijgen van betrouwbare en reproduceerbare resultaten. Dispendix heeft de beperkingen van traditionele liquid handling systemen aangepakt door een unieke technologie te ontwikkelen genaamd Non-Contact Dispensing (NCD).

De I.DOT pipetting robot maakt gebruik van NCD-technologie om nanoliter tot microliter volumes vloeistof te doseren zonder fysiek contact met het monster of het doeloppervlak. Dit elimineert het risico op contaminatie en minimaliseert het verlies van monster, wat resulteert in een hogere nauwkeurigheid en precisie. De I.DOT liquid handler is compatibel met een breed scala aan vloeistoftypes, waaronder viskeuze, vluchtige en waterige oplossingen.

Een van de belangrijkste voordelen van de I.DOT liquid handler is de flexibiliteit. Het kan meerdere reagentia tegelijk doseren, waardoor gebruikers moeiteloos complexe assays kunnen uitvoeren. Het kan ook een breed scala aan sample types behandelen, waaronder cellen, beads en micro-organismen, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.

De I.DOT liquid handler is ook zeer geautomatiseerd, wat tijd bespaart en het risico op menselijke fouten vermindert. Het systeem kan worden geïntegreerd met andere laboratoriumapparatuur, zoals microplaatlezers en beeldvormingssystemen, om een volledig geautomatiseerde workflow te creëren.

Naast de technische mogelijkheden is de I.DOT pipetting robot ook gebruiksvriendelijk. Het heeft een eenvoudige en intuïtieve interface waarmee gebruikers snel en gemakkelijk assays kunnen opzetten en uitvoeren. Het systeem heeft ook een kleine voetafdruk, waardoor het ideaal is voor laboratoria met beperkte werkruimte.

NBS Scientific is verheugd Dispendix aan het portfolio toe te voegen en de I.DOT vloeistofbehandelaar aan u aan te bieden. De I.DOT liquid handler is een game-changer in liquid handling technologie en zal ongetwijfeld de nauwkeurigheid, precisie en efficiëntie van veel laboratoriumworkflows verbeteren. Neem vandaag nog contact op met NBS Scientific voor meer informatie over de I.DOT liquid handler en hoe deze uw onderzoek ten goede kan komen.

Lees meer over Dispendix: https://nbsscientific.nl/dispendix/

Bekijk de I.DOT: https://nbsscientific.nl/product/dispendix-i-dot/